NIEUWS

Minder dan 5000 stappen per dag genoeg om fit en gezond te blijven

Je hoeft niet per se 10.000 stappen per dag te zetten om fit en gezond te blijven. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Medische Universiteit van Lodz in Polen en de Johns Hopkins University School of Medicine in de Verenigde Staten. Minder dan 5000 stappen kan namelijk al genoeg zijn voor enkele gezondheidsvoordelen.

Uit een analyse van 226.000 mensen over de hele wereld kwam een getal van 4000 stappen naar voren. Het risico op vroegtijdig overlijden door welke oorzaak dan ook werd met dit aantal al verminderd. Iets meer dan 2300 stappen is zelfs al voordelig voor je hart- en bloedvaten. Echter is het wel zo: hoe meer je beweegt, hoe meer gezondheidsvoordelen.

Elke 1000 stappen die je boven de 4000 zet, vermindert namelijk het risico op vroegtijdig overlijden met 15 procent tot 20.000 stappen. De gezondheidsvoordelen die het wandelen oplevert, zijn volgens het onderzoek van toepassing op beide geslachten en alle leeftijden, ongeacht de woonplaats van deze mensen. De grootste voordelen werden dan weer wel gezien bij 60-minners.

3,2 miljoen sterfgevallen
Onvoldoende lichaamsbeweging is jaarlijks goed voor 3,2 miljoen sterfgevallen. Daarmee is het volgens de Wereldgezondheidsorganisatie de vierde meest voorkomende doodsoorzaak ter wereld. Wandelen wordt daarom aangeraden, omdat het „weinig impact heeft en gemakkelijk is voor gewrichten en spieren”.


 

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws

Minder dan 5000 stappen per dag genoeg om fit en gezond te blijven

U krijgt uw rekening van Infomedics

Sinds kort versturen wij onze rekenigen via Infomedics.
U ontvangt uw rekening van Infomedics digitaal of per post.
Geef uw voorkeur aan ons door.

Heeft u vragen over uw rekening?
Op infomedics.nl/faq beantwoorden ze de ...

Lees meer
Minder dan 5000 stappen per dag genoeg om fit en gezond te blijven

Even voorstellen: Robert Datema, Register Podoloog

Ik ben Robert Datema, Register Podoloog.
In 2011 ben ik afgestudeerd aan de academie voor podologie A  HBO opleiding , voet en enkel. En toen de vervolg studie gedaan podologie B en afgestudeerd in 2013 met ...

Lees meer
Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer
Privacy Policy