PROGRAMMA'S

Podoloog

Ik ben Robert Datema, Register Podoloog. In 2011 ben ik afgestudeerd aan de academie voor  podologie A. HBO opleiding , voet en enkel. En toen de vervolg studie gedaan podologie B en afgestudeerd in 2013 met positief gevolg. Als Podoloog B ben ik bevoegd om klachten houding gerelateerd te behandelen en tevens voet en enkel klachten.  
Vanaf september 2015 ben ik begonnen met spreekuren in Hoogezand en heb mij verbonden met Fysiotherapie Hoogezand om zo een samenwerking aan te kunnen gaan met de andere specialisten van Gezondheidscentrum de Pleiaden.

Achtergrond:
Mijn achtergrond ligt in de schoenen Ik heb jarenlang een tweetal schoenenzaken gehad in Paterswolde en Drachten en daar heb ik de affiniteit met de steunzolen gekregen en aan de opleiding begonnen, en verder gegaan in de Podologie.

 

Doelstelling

Wat doet een Podoloog:
Houding is een essentieel onderdeel en verdient meer aandacht. Wanneer de houding  van een cliënt niet optimaal is,  kunnen lichamelijke klachten als pijn of vermoeidheid gevoel, eelt vorming of drukplekken ontstaan onder de voet. Daarom is de samenwerking tussen de fysiotherapeut en de Podoloog belangrijk en draagt bij aan een effectieve behandeling.

Een Podoloog behandelt patiënten met voetklachten of klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. De patiënt komt bij de Podoloog op eigen initiatief of na verwijzing door een huisarts, fysiotherapeut, pedicure. Het werk van de Podoloog gaat verder dan dat van de pedicure. Belangrijk in dit geval is, dat dankzij de Podoloog in bepaalde gevallen een orthopedische ingreep uitgesteld kan worden of zelfs niet nodig is
 

Plan van aanpak

Bij welke klachten kan de Podoloog helpen:
  • Pijn en vermoeidheid in de voeten.
  • Stands afwijkingen van de voeten (aangeboren of later verkregen)voetklachten als gevolg van overbelasting
  • steeds terugkerende likdoorns of overmatig eelt
  • specifieke klachten aan enkels en voeten bij kinderen
  • specifieke voetproblemen bij diabetes mellitus
  • specifieke voetproblemen bij reumatoïde artritis
  • klachten elders in het lichaam, die veroorzaakt worden door een verkeerde voetenstand en/of looppatroon


 

Tijd / Kosten

Spreekuur:
Tijdens een bezoek op spreekuur gaan we kijken waar de klachten zitten en er wordt een voetscan gemaakt waar we het één en ander op kunnen zien, zoals druk en de stand van de voet en enkel. En tevens gaan we kijken in hoever de zorgverzekering de evt de zolen vergoeden  

Tijden:
Ik ben elke dinsdag ochtend aanwezig op de praktijk tussen 08.00 - 12:00 uur op afspraak. Wanneer het niet mogelijk is om op dinsdag ochtend op spreekuur te komen. Kunnen we altijd kijken als we op een andere dag en/of andere plaats mogelijk is, in overleg is veel mogelijk. 

Ik heb op de volgende plaatsen spreekuur.
Maandag ochtend  Uithuizen, Dinsdag ochtend Hoogezand, Dinsdag middag Harkstede, Woensdag ochtend Winsum, Woensdag middag Paterswolde, Donderdag ochtend Ten Boer, Donderdag middag Veendam

U kunt mij bereiken:
Afspraak maken: 0598-324040 Fysiotherapie Hoogezand
Telefoon : 06-13542185
Mail         : [email protected]
Website   : Podologie Praktijk Datema.nl
 

Onze specialist

Robert Datema

locatie

Voor deze behandeling kunt u terecht op de volgende locatie:

Wega 4
9601 LH Hoogezand

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op of gebruk het onderstaande contactformulier

Telefoon: 0598 324040
Email: [email protected]

Meer informatie?

Stel uw vraag

Reviews


Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer
Privacy Policy