FYSIOTHERAPIE

Redcord

Redcord therapie, is een ingenieus systeem waar men in traint met touwen. Officieel heet deze methode Neurac Treatment, het is een behandeling  die zich richt op het stimuleren en controleren van zwakke spieren, met als doel klachtenvrij bewegen.
 

Wanneer

Langdurige pijn of fysieke inactiviteit kan zorgen voor het deactiveren van een of meerder spierketens. Door het deactiveren van deze spierketens ontstaat er een disbalans waarbij andere spieren worden gebruikt om te gaan compenseren. Dit heeft als gevolg dat men bewegingsproblemen en pijnklachten kan ervaren. Redcord therapie kan ervoor zorgen dat deze spierketens her-geactiveerd kunnen worden middels suspensie training. Met behulp van koorden ontstaat er een veilige instabiele situatie waarbij men met hun eigen gewicht en ondersteuning kan trainen zodat het lichaam deze ketens weer activeert. cliënten ervaren vaak na de eerste behandeling al verschil
 

Behandeling

Redcord therapie wordt in de meeste gevallen ingezet als ondersteunende therapie. Het is effectief bij vrijwel alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, maar wordt het meest gebruikt bij klachten aan de nek, schouder, rug en bekken.

Redcord is een complementair systeem wat ondersteuning kan bieden binnen een herstel- revalidatietraject. of als hoofd behandeling ingezet kan worden. De eerste keer gaan we samen je klachten in kaart brengen. In de meeste gevallen behandelen we eerst in de behandelkamer en aansluitend doen we onderzoek in het Redcord systeem om te kijken welke spierketens aandacht nodig hebben. Hebben we na dit onderzoek een helder beeld van welke spierketens inactief geworden zijn, die passend zijn bij je klachtenbeeld. Dan wordt er een behandelplan gemaakt met behulp van de Redcord. Het doel is om tijdens de Redcord training zoveel mogelijk klachtenvrij te trainen zodat je lichaam weer kan werken aan het herstel.

Werkwijze

Zwakke spierketens in het lichaam ontstaan door middel van inactiviteit, pijn, overbelasting of een verkeerd bewegingspatroon. overbelasting. Ze leveren vaak problemen tijdens sport, werk of andere dagelijkse bezigheden. Met Redcord worden er door middel van het touwsysteem het lichaam zich te stabiliseren tijdens een instabiele situatie, dit heeft als gevolg dat we het neuromusculaire systeem activeren. Hieronder verstaan we bewustwording van je eigen lichaamshouding ten opzichte van ruimte om je heen. Deze bewustwording zorgt ervoor dat je spieren weer kan her-activeren en worden zwakke spierketens weer omgezet naar sterke.

Deze behandeling wordt uitsluitend gegeven bij Sappemeer Medisch Centrum aan de Noorderstraat 151 C te Sappemeer
Sappemeer Medisch Centrum (SMC)


 

Onze specialisten

Robert van Leeuwen

Sanne Bouma

locatie

Voor deze behandeling kunt u terecht op de volgende locatie:

Wega 4
9601 LH Hoogezand

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op of gebruk het onderstaande contactformulier

Telefoon: 0598 324040
Email: [email protected]

Meer informatie?

Stel uw vraag

Reviews


Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer
Privacy Policy