FYSIOTHERAPIE

Hooikoorts tapen

Meestal beginnen de hooikoorts klachten in het voorjaar door pollen van bomen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig zodra stuifmeel in het lichaam komt. Dat zorgt voor een allergische overreactie van het afweermechanisme. De bloedvaten verwijden en gaan lekken. Tevens zorgt het ervoor dat de gladde spiercellen in de longen gaan samentrekken. Indien u hooikoorts symptomen ervaart, wat te doen?
 

Wanneer

Het ruggenmerg bestaat uit verschillende segmenten. Bij ieder segment hoort een bepaald huid- en orgaangebied. De huid en organen hebben een bepaalde wisselwerking; de huid kan de organen beïnvloeden en andersom. Hier ligt ook de kracht van Medical Taping bij hooikoortsklachten. Hooikoorts tape bevat geen medicinale toevoegingen waardoor het eventuele medicijngebruik kan worden verminderd of stopgezet. De elastische tape voor hooikoorts methode heeft een positief effect omdat via een externe huidprikkeling, een reflectoire invloed kan worden uitgeoefend op de bindweefselstructuren van het ruggenmerg. De medical tape hooikoorts die direct op de huid van de borst en rug wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel in het lichaam prikkelen.
 

Behandeling

Er bestaan diverse mogelijkheden om een tape aan te brengen en een positief resultaat te behalen voor de hooikoortsbehandeling. Meestal wordt de elastische tape op de rug aangebracht, afhankelijk van het soort klachten is het ook mogelijk om als optie aan de borstzijde te tapen.

Werkwijze

Afhankelijk van het resultaat na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. De daling bij een derde tape is echter minder. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen.
 

Onze specialisten

Frank Ploeger

Sanne Bouma

Peter Kamerling

locaties

Voor deze behandeling kunt u terecht op de volgende locaties:

Wega 4
9601 LH Hoogezand

Noorderstraat 151 C
9601 LH Hoogezand

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op of gebruk het onderstaande contactformulier

Telefoon: 0598 324040
Email: [email protected]

Meer informatie?

Stel uw vraag

Reviews


Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer
Privacy Policy