FYSIOTHERAPIE

Handtherapie

Bij Handtherapie streven we ernaar uw handfunctionaliteit te herstellen, zodat u weer volop kunt deelnemen aan uw dagelijkse activiteiten. Handtherapie is een gespecialiseerd gebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het herstellen en verbeteren van de functionaliteit van de hand, pols en onderarm na letsel, operatie of aandoening. Als handtherapeuten begrijpen we dat dagelijkse activiteiten sterk afhankelijk zijn van een goed functionerende hand. Daarom bieden wij deskundige zorg en begeleiding om ervoor te zorgen dat u uw hand optimaal kunt gebruiken en genieten van een verbeterde kwaliteit van leven. 
 

Wanneer

Veelvoorkomende Problemen:

1. Letsels aan de Hand en Pols:
Letsels zoals fracturen, verstuikingen en dislocaties kunnen leiden tot pijn, zwelling en beperkingen in de beweging van de hand en pols. Handtherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van genezing en het herstellen van de mobiliteit.

2. Postoperatieve Revalidatie:
Na een operatie aan de hand, pols of onderarm is het essentieel om de juiste revalidatie te volgen om een volledig herstel te bevorderen. Handtherapie begeleidt u door het revalidatieproces, met aandacht voor wondverzorging, mobilisatie en functionele oefeningen.

3. Artritis:
Artritis kan leiden tot pijn, stijfheid en verminderde functionaliteit van de handgewrichten. Handtherapie biedt behandelingen om pijn te verminderen, mobiliteit te verbeteren en technieken aan te leren om dagelijkse activiteiten gemakkelijker te maken.

4. Overbelasting en Repetitieve Bewegingsletsels:
Overmatig gebruik van de hand en herhaalde bewegingen kunnen leiden tot overbelasting en letsels zoals tendinitis en carpaal tunnelsyndroom. Handtherapie helpt bij het identificeren van de oorzaak van uw symptomen en biedt een behandelingen om pijn te verminderen en terugkerende klachten te voorkomen.
 

Werkwijze

Herkent u deze klachten?
Als handtherapeut streven we ernaar uw handfunctionaliteit te herstellen, zodat u weer volop kunt deelnemen aan uw dagelijkse activiteiten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gezonde, goed functionerende hand.

 

Onze specialist

Robert van Leeuwen

locaties

Voor deze behandeling kunt u terecht op de volgende locaties:

Wega 4
9601 LH Hoogezand

Noorderstraat 151 C
9601 LH Hoogezand

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op of gebruk het onderstaande contactformulier

Telefoon: 0598 324040
Email: [email protected]

Meer informatie?

Stel uw vraag

Reviews


Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer
Privacy Policy