NIEUWS

Redcord bij Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer

Redcord:

Redcord therapie, is een ingenieus systeem waar men in traint met touwen. Officieel heet deze methode Neurac Treatment, het is een behandeling die zich richt op het stimuleren en controleren van zwakke spieren, met als doel klachtenvrij bewegen.

Langdurige pijn of fysieke inactiviteit kan zorgen voor het deactiveren van een of meerder spierketens. Door het deactiveren van deze spierketens ontstaat er een disbalans waarbij andere spieren worden gebruikt om te gaan compenseren.Dit heeft als gevolg dat men bewegingsproblemen en pijnklachten kan ervaren. Redcord therapie kan ervoor zorgen dat deze spierketens her-geactiveerd kunnen worden middels suspensie training. Met behulp van koorden ontstaat er een veilige instabiele situatie waarbij men met hun eigen gewicht en ondersteuning kan trainen zodat het lichaam deze ketens weer activeert. Cliënten ervaren vaak na de eerste behandeling al verschil
De Redcord therapie wordt in de meeste gevallen ingezet als ondersteunende therapie. Het is effectief bij vrijwel alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, maar wordt het meest gebruikt bij klachten aan de nek, schouder, rug en bekken.

Met Redcord worden er door middel van het touwsysteem het lichaam zich te stabiliseren tijdens een instabiele situatie, dit heeft als gevolg dat we het neuromusculaire systeem activeren. Hieronder verstaan we bewustwording van je eigen lichaamshouding ten opzichte van ruimte om je heen. Deze bewustwording zorgt ervoor dat je spieren weer kan her-activeren en worden zwakke spierketens weer omgezet naar sterke.

Deze behandeling wordt uitsluitend gegeven bij Sappemeer Medisch Centrum aan de Noorderstraat 151 C te Sappemeer
Voor meer informatie klik hier of stel u vragen aan fysiotherapeut Robert van Leeuwen via mailadres: [email protected] 

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws

Redcord bij Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer

Teamuitje

Op 4 november zal de praktijk op zowel locatie Wega als Noorderstraat vanaf 12:00 uur
gaan sluiten i.v.m. een teamuitje.

Maandag 7 november zullen we weer voor u klaar staan.


Met vriendelijke ...

Lees meer
Redcord bij Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer

Duizeligheid en BPPD

Duizeligheid en BPPD


Duizeligheid is een veelvoorkomend probleem. Het kan in verschillende vormen voorkomen en in ernst verschillen. Duizeligheid kan zeer beperkend zijn voor het functioneren in het dagelijks leven. Een veel voorkomende oorzaak van ...

Lees meer
Copyrights © 2022 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand
Privacy Policy