Telefoon: 0598 32 40 40

Medical taping wordt in de praktijk ingezet als extra interventie om sneller tot een resultaat te komen. In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet-rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tape methode juist een vergroting van de mobiliteit door functieverbetering.

Het principe is: activeren in plaats van fixeren, met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

De gebruikte kinesiotape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140%, is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen ze vrij bewegen, zonder dat zij verder kunnen uitrekken dan gewenst is. Fysiotherapeuten, verbandmeesters en (sport)masseurs zijn de aangewezen personen om, na het volgen van een instructiecursus, deze verbanden aan te leggen.

Werkzaamheid

Medical taping kan het lichaam in vijf verschillende deelgebieden beïnvloeden, te weten de huid, fascie, circulatie/lymfe, spieren en gewrichten. Door middel van het aanpassen van de richting en rek van de Kinesiotape kan er een zekere invloed op de spieren worden uitgeoefend.

Medical taping wordt bij Fysiotherapie Hoogezand toegepast door 7 collega's.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Kom alles te weten over beweging en gezondheid.

NieuwsbriefTelefoon 0598 32 40 40 | info@fysiotherapie-hoogezand.nl

Gezondheidscentrum 'de Pleiaden' | Wega 4 | 9602 WL Hoogezand
De Ruyterstraat 4 | 9601 HB Hoogezand
Molendijk 17 | 9601 LH Hoogezand (alleen op afspraak)

┬ę 2017 Fysiotherapie Hoogezand
design en services door Fys'Optima