Telefoon: 0598 32 40 40

Druk? Even ontspannen doet vaak wonderen! Tevens is het goed voor lichaam en geest om even tot rust te komen. Op onze locatie aan De Ruyterstraat hebben wij een complete wellness met onder andere een infrarood sauna!

Wat doet infraroodstraling met je lichaam?

Zonder de huid te verhitten dringt de infraroodstraling door in de bovenste huidlaag. Hierdoor ontstaat dieptewarmte, die wordt geabsorbeerd door uw lichaam. Ook neemt de bloedcirculatie toe, waardoor huid beter doorbloedt. De bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen de dieptewarmte op, zullen wijder worden en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfesysteem uit het lichaam. De hartslag neemt iets toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat. De sloommakende hitte (zoals bij een klassieke sauna) is in een infrarood cabine niet aanwezig. Infrarood is volkomen ongevaarlijk. De UV-straling die in de zon zit, komt in het spectrum van de infraroodlampen niet voor.

Stoomcabine

Een Turks stoombad heeft een temperatuur van ca. 45°C bij een luchtvochtigheid van rond de 100%. Na een verblijf van ongeveer een kwartier in het stoombad blijkt de lichaamstemperatuur even hoog te zijn als na een kwartier in de sauna, terwijl daar de luchttemperatuur ongeveer 50°C hoger is! De invloed van warmte en vocht op de huid maakt dat de poriën wijder worden waardoor vuil en schadelijke stoffen afgevoerd worden. Het heeft een milde aangename uitwerking, vooral op de luchtwegen. Personen met ademhalingsproblemen wordt daarom vaak aangeraden om regelmatig het stoombad te bezoeken. Door de hitte en de stoom wordt het ademen makkelijker. Dit wordt nog aangenamer gemaakt door een prettige eucalyptus geur.

Zonnebank

Onder de zonnebank gaan is, wanneer je dit verantwoord doet, heel gezond: je krijgt niet alleen een gezonde kleur, maar je lichaam komt ook tot rust, wat leidt tot een hogere weerstand. Een zonnebad zorgt voor extra aanmaak van vitamine D, wat belangrijk is voor sterke botten. Daarnaast verkleint een gezonde dosis vitamine D de kans op borstkanker, prostaatkanker, multiple sclerose, depressies en psoriasis-achtige aandoeningen. Alleen bij overmatig gebruik kan de zonnebank gevaarlijk zijn, laat je hierover (door ons) goed informeren.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Kom alles te weten over beweging en gezondheid.

NieuwsbriefTelefoon 0598 32 40 40 | info@fysiotherapie-hoogezand.nl

Gezondheidscentrum 'de Pleiaden' | Wega 4 | 9602 WL Hoogezand
De Ruyterstraat 4 | 9601 HB Hoogezand
Molendijk 17 | 9601 LH Hoogezand (alleen op afspraak)

┬ę 2017 Fysiotherapie Hoogezand
design en services door Fys'Optima