Telefoon: 0598 32 40 40

Algemeen Fysiotherapeut

Kinderfysiotherapeut

Bewegingswetenschapper

Mijn naam is Wilma Renkema. Vanaf 1995 werk ik als kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie Hoogezand. Na het afronden van de opleiding Fysiotherapie in 1990, ben ik naast mijn werk als fysiotherapeut Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de RUG. Omdat ik me inhoudelijk verder wilde verdiepen in het bewegen van kinderen, heb ik daarna de opleiding Kinderfysiotherapie gevolgd. Juist het kunnen combineren van inhoudelijke kennis met wetenschappelijke inzichten zorgt ervoor dat elke kind de optimale behandeling kan krijgen.

Naast mijn baan als kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie Hoogezand werk ik als docent bij de opleiding Fysiotherapie van de Hanzehogeschool Groningen.

Als kinderfysiotherapeut behandel ik kinderen/jongeren van 0-18 jaar, die niet zo gemakkelijk kunnen bewegen als ze zouden willen. De oorzaken kunnen heel divers zijn: het motorisch leren verloopt langzamer of anders, kinderen zijn (faal)angstig, hebben onvoldoende conditie, hebben te maken met sportblessures, een medische aandoening of ziekte, een handicap of er zijn nog andere redenen. Het doel is om het kind te helpen zodat het weer goed kan bewegen thuis, op school, bij het buiten spelen, op het schoolplein, bij de gymles, bij de sportvereniging of waar dan ook.

De behandeling gaat spelenderwijs. Bij het behandelen staat het kind, met de ouder(s), centraal. Daarnaast zijn er veel andere mensen die een rol spelen in het dagelijkse leven van het kind, zoals onder andere de leerkracht, de vakleerkracht bewegingsonderwijs, de badmeester en de trainer bij de sportvereniging. Het kind heeft een huisarts en soms is er een specialist uit het ziekenhuis betrokken. Indien nodig, hebben we ook contact met deze betrokkenen.

De kinderfysiotherapeuten binnen onze praktijk maken deel uit van het samenwerkingsverband ELKind (Eerste Lijns Kindertherapeuten). Dit ELKind-team bestaat uit ervaren logopedistes, ergotherapeuten, dyslexiespecialisten en kinderfysiotherapeuten. Wij hebben regelmatig overleg om de zorg rondom ‘onze’ kinderen te optimaliseren.

Zelf beweeg en sport ik graag (onder andere turnen, hardlopen en survivalrun). Dit hoop ik uiteindelijk ook aan alle kinderen, die door mij behandeld worden, te kunnen geven: plezier in bewegen!!

Lex Uildriks

Lees meerBouwina Wiersema

Lees meerEllen Janssen

Lees meerHarriëtte Slagers

Lees meerMarieke Gelling

Lees meerMarjan Bouma

Lees meerNatasja van der Warf

Lees meerPieter Hemminga

Lees meerRoan Plagge

Lees meerVienna Bol

Lees meerWilma Renkema

Lees meerMarja Heuckeroth

Lees meerPeter van der Hooft

Lees meer

Telefoon 0598 32 40 40 | info@fysiotherapie-hoogezand.nl

Gezondheidscentrum 'de Pleiaden' | Wega 4 | 9602 WL Hoogezand
De Ruyterstraat 4 | 9601 HB Hoogezand
Molendijk 17 | 9601 LH Hoogezand (alleen op afspraak)

© 2017 Fysiotherapie Hoogezand
design en services door Fys'Optima