Telefoon: 0598 32 40 40

Fysiotherapeut

Master Fysiotherapie

Oefentherapie Chronische Ziekten

Mijn naam is Marieke Gelling-van der Wolde en ik ben in 2008 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Kort daarna ben ik begonnen met werken binnen deze praktijk, toen nog aan de Astronautenlaan. Toen ik begon met werken behandelde ik mensen met heel diverse klachten, maar ik merkte al gauw dat mijn interesse voornamelijk ligt bij de complexere chronische aandoeningen. Naast het feit dat het medische verhaal achter deze ziektes mij fascineert, vind ik het vooral leuk om mensen voor langere periode te begeleiden in hun herstel.

Het aantal chronisch zieken in alle leeftijdscategorieën neemt toe en de gevolgen van een chronische aandoening zijn fysiek, psychologisch en sociaal. De zorgvraag wordt complexer en hierdoor verandert ook de rol voor mij als fysiotherapeut. Om deze redenen besloot ik om in 2010 de Master Fysiotherapie/Oefentherapie bij Mensen met Chronische Ziekten te gaan volgen. Deze Masteropleiding richt zich op het vergroten van kennis op het gebied van chronische aandoeningen, waaronder COPD, hart- en vaatziekten, diabetes, neurologische aandoeningen en reumatische aandoeningen. Naast het vergroten van kennis ligt de nadruk op het belang van de patiënt als mens, en niet als ziekte. Zo spelen ook gedragsverandering en multidisciplinaire benadering een belangrijke rol. In 2012 heb ik deze opleiding afgerond en daarna ben ik meer met deze patiëntengroep gaan werken, wat ik nog steeds met veel plezier doe.

Vanuit de praktijk participeer ik in verschillende netwerken die aansluiten op mijn werkgebied, zoals het COPD-netwerk en het ReumaNetNoord.

Ik ben getrouwd met Laurens en sinds de komst van onze twee kinderen ben ik minder gaan werken, de combinatie tussen mijn werk en het gezinsleven bevalt me heel goed. In de tijd die erover blijft mag ik graag muziek maken, tuinieren en sporten (skeeleren, fietsen en hardlopen).

Ik werk op verschillende locaties, zowel op de Wega als op de Ruyterstraat. U zal mij daar voornamelijk in de oefenzaal tegenkomen. Daarnaast geef ik één keer in de twee weken hydrotherapie in het zwembad en behandel ik af en toe mensen aan huis. Ik hoop dat ik nog vele jaren met plezier, enthousiasme en persoonlijke aandacht mensen mag begeleiden bij Fysiotherapie Hoogezand.

Lex Uildriks

Lees meerBouwina Wiersema

Lees meerEllen Janssen

Lees meerHarriëtte Slagers

Lees meerMarieke Gelling

Lees meerMarjan Bouma

Lees meerNatasja van der Warf

Lees meerPieter Hemminga

Lees meerRoan Plagge

Lees meerVienna Bol

Lees meerWilma Renkema

Lees meerMarja Heuckeroth

Lees meerPeter van der Hooft

Lees meer

Telefoon 0598 32 40 40 | info@fysiotherapie-hoogezand.nl

Gezondheidscentrum 'de Pleiaden' | Wega 4 | 9602 WL Hoogezand
De Ruyterstraat 4 | 9601 HB Hoogezand
Molendijk 17 | 9601 LH Hoogezand (alleen op afspraak)

© 2017 Fysiotherapie Hoogezand
design en services door Fys'Optima