PROGRAMMA'S

Vet sportief

Vet Sportief is een beweegprogramma voor kinderen vanaf 8 jaar, die overgewicht hebben en/of motorisch minder vaardig zijn. Hierdoor is het mogelijk dat kinderen minder goed mee kunnen komen tijdens de gymles of bewegingsactiviteiten minder lang kunnen volhouden. Voor deze kinderen hebben wij een programma ontwikkeld bestaande uit beweeglessen en spellenmiddagen.

Doelstelling

Het stimuleren van bewegingsactiviteiten en gezond (voedings-)gedrag en verminderen van inactiviteit. Hierdoor hopen we dat kinderen meer plezier in bewegen krijgen en motorisch vaardiger worden. Na afloop van het programma hopen we dat de kinderen voldoende blijven bewegen en zowel de kinderen als de ouders meer kennis hebben gekregen van gezonde voeding.

Plan van aanpak

De kinderen krijgen twee keer per week speciale beweeglessen. Deze lessen worden gegeven door één van onze kinderfysiotherapeuten, zodat de lessen goed afgestemd zijn op het beweegniveau van uw kind. Ook worden er spellenmiddagen georganiseerd door een diëtiste. Tijdens deze middagen leren kinderen spelenderwijs meer over gezonde voeding. Voor de ouders wordt een ouderbijeenkomst georganiseerd, waarbij wordt ingegaan op de vraag hoe u uw kind het beste kunt ondersteunen en stimuleren.

Tijd / Kosten

Bij opgave wordt u nader geïnformeerd over de precieze tijden waarop de lessen plaatsvinden. Uiteraard wordt er rekening gehouden met schooltijden. Het totale programma duurt 15 weken en gedurende de eerste 10 weken worden de beweeglessen twee keer per week gegeven. De laatste vijf weken vindt er nog een keer in de week een beweeg les plaats. Na afloop van het programma wordt het programma samen met het kind en de ouders geëvalueerd. In de meeste gevallen wordt het programma vergoed door uw zorgverzekeraar.

Onze specialist

Ingeborg Wolthuis

locatie

Voor deze behandeling kunt u terecht op de volgende locatie:

Wega 4
9601 LH Hoogezand

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op of gebruk het onderstaande contactformulier

Telefoon: 0598 324040
Email: [email protected]

Meer informatie?

Stel uw vraag

Reviews


Copyrights © 2024 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer
Privacy Policy