NIEUWS

Wij zijn weer geopend voor fysiotherapeutische zorg!

Wanneer kan behandeling in de praktijk plaatsvinden?
Bij het maken van een afspraak worden er een aantal vragen gesteld om te beoordelen of de afspraak in de praktijk plaats kan vinden of via één van onze andere mogelijkheden. De ernst van de hulpvraag is leidend voor de noodzaak van fysieke behandeling. Bij twijfel of wanneer de situatie verandert (bijvoorbeeld bij ziekte), vragen wij u om contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij samen bespreken wat de beste optie voor u is.

Hoe ziet behandeling in de praktijk eruit?
Een behandeling kan op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden met benodigde maatregelen. Een afspraak in de praktijk ziet er daarom anders uit dan voorheen. De praktijk is anders ingericht, zodat de anderhalve meter regel gehanteerd kan worden. De praktijk is alleen toegankelijk voor cliënten die een afspraak hebben staan, dit om de bijkomende risico’s van contactmomenten in de praktijk te minimaliseren. De richtlijnen die wij volgen schrijven voor dat wij indien noodzakelijk de komende periode gebruik zullen maken van diverse beschermingsmiddelen zoals een mondkapje. 

Daarnaast vragen wij alle cliënten om zich aan een aantal regels en voorschriften te houden:
•    Reinig na binnenkomst de handen met desinfectie. Deze middelen zijn aanwezig in de wachtkamer.  
•    Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk
•    Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider
•    Zorg dat je maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent en ga na de behandeling direct  naar huis
•    Vergeet niet om een eigen handdoek mee te nemen en neem eventueel een thuis gevulde bidon water mee
•    Kleed je thuis om. In onze praktijken is de kleedruimte gesloten.
•    Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op

Deze regels gelden ter aanvulling op de gebruikelijke voorwaarden en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen geven, regelmatig en zorgvuldig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes welke achteraf weggegooid worden).

Fysiofitness?
Op instructie van de overheid en overige instanties is onze fysiofitness sinds 16 maart helaas nog steeds gesloten. Per 1 april hebben wij onze fysiofitness lidmaatschappen tijdelijk stopgezet. Wanneer de overheid aangeeft dat het weer kan, gaat onze oefenzaal weer open voor fysiofitness.

Het team van Fysiotherapie Hoogezand wil iedereen bedanken voor alle begrip en medewerking om samen zo goed mogelijk deze periode door te komen. Naast de nieuwe mogelijkheden voor behandeling in de praktijk blijft online fysiotherapie middels (beeld)bellen uiteraard ook een belangrijk alternatief en dit blijft mogelijk voor iedereen waarvoor dit gewenst of noodzakelijk is. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Met vriendelijke groeten,

Team Fysiotherapie Hoogezand. 
 

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws

Wij zijn weer geopend voor fysiotherapeutische zorg!

FysioFitness per 1 juli 2020 weer toegankelijk

Vanaf 1 juli gaan de deuren van de fysiofitness weer open.
De opening van de medisch fitness zal echter wel in aangepaste vorm zijn. Achter de schermen zijn we druk bezig om de organisatie zo ...

Lees meer
Wij zijn weer geopend voor fysiotherapeutische zorg!

Rol van de fysiotherapeut bij coronavirus revalidatie

Revalidatie na Corona (COVID-19)
Een besmetting met het coronavirus (COVID-19) kan een forse impact hebben op uw gezondheid. Het is belangrijk om na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als u ...

Lees meer
Copyrights © 2020 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand