NIEUWS

GLI - Gecombineerde Leefstijl Interventie

GLI - Gecombineerde Leefstijl Interventie
De GLI wat staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie en is een programma voor mensen die overgewicht of obesitas hebben. Tijdens dit traject zal je onder begeleiding 2 jaar lang gaan werken aan gedragsverandering en een gezondere leefstijl waarin voeding en beweging centraal staan met als doel dit te kunnen behouden.
De GLI bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding bij de verschillende coaches. U zal tijdens het traject worden begeleid door een leefstijlcoach met soms aanvullend de diëtiste maar u zal ook worden gezien door de begeleidende fysiotherapeut binnen onze praktijk.

Voor wie is GLI?
Je kan aanspraak maken op de GLI wanneer:
* Er sprake is van een BMI vanaf 25 en met een verhoogd risico op een of meer ziekten die samenhangen met overgewicht zoals hart en vaatziekten of diabetes type 2.
* Wanneer er sprake is van een BMI vanaf 30.

Wat wordt er aangeboden binnen het GLI traject:
* Intake bij de leefstijl coach met metingen.
* Groepsbijeenkomst bij de leefstijl coach.
* Individuele sessies met de leefstijl coach.
* Intake bij de fysiotherapeute waarbij een beweegplan wordt opgesteld.
* Individuele sessies bij de fysiotherapeute (fysiek/telefonisch 34 keer per jaar)
* Groepsbijeenkomst bij de fysiotherapeut.
* Het traject kan in overleg worden uitgebreid met extra momenten bij de diëtiste.

Vergoeding zorgverzekeraar
DE GLI wordt vanuit de basisverzekering vergoedt en wordt altijd via de huisarts gestart met een doorverwijzing. Voor deelname aan de GLI betaalt u geen eigen risico. U kan zelf navragen bij uw verzekeraar welke GLI er wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Let op:
In het traject zit geen vergoeding voor sporten of begeleiding bij sporten/bewegen. Wij kunnen u wel een fitnessprogramma aanbieden welke u zelf dient te vergoeden of u kiest voor een eigen sportclub of fitness abonnement.
U start het GLI traject met een verwijzing van uw huisarts en daaruit zal er contact worden gezocht om de intake momenten in te plannen!
 

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws

GLI - Gecombineerde Leefstijl Interventie

Marja gaat met pensioen

Beste bezoekers,

Binnenkort is het zover: op donderdag 30 november zeggen we gedag tegen onze administratief medewerkster, Marja, die na bijna 10 jaar bij Fysiotherapie Hoogezand te hebben gewerkt met pensioen gaat. We zijn ...

Lees meer
GLI - Gecombineerde Leefstijl Interventie

Dinsdag 28-11-2023 is de praktijk om 17:00 uur gesloten.

Op dinsdag 28-11-2023 zal de praktijk om 17 uur sluiten, dan gaan wij alvast afscheid nemen van onze collega Marja. Want helaas voor ons........ heeft Marja as donderdag 30-11-2023 haar laatste werkdag omdat ze heerlijk ...

Lees meer
Copyrights © 2023 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand - Sappemeer
Privacy Policy