NIEUWS

Valpreventieweek van 27 september tot en met 3 oktober 2021

In de Valpreventieweek, van 27 september tot en met 3 oktober, besteedt VeiligheidNL samen met landelijke partners (waaronder KBO/PCOB, BuurtzorgNL en KNMP) en lokale (zorg)professionals door het hele land aandacht aan bewustwording en kennisverspreiding over valpreventie.  
 
Valongevallen vormen een belangrijk en toenemend probleem onder ouderen. Een valongeval is de belangrijkste oorzaak van letsel bij ouderen. Iedere 4 minuten wordt er een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp opgenomen omdat hij gevallen is. Met het oog op de vergrijzing zullen deze aantallen de komende jaren alleen maar toenemen. De prognose is dat het aantal SEH-bezoeken na een valongeval stijgt met 47% tot 2050. Het letsel opgelopen door een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. 
 
Gerichte valpreventie is essentieel om deze problematiek een halt toe te roepen en is bovendien ook zeer goed mogelijk. Er is veel wetenschappelijk bewijs hoe het valrisico bij ouderen verminderd kan worden en er zijn meerdere (kosten)effectieve interventies beschikbaar. Fysiotherapie Hoogezand zet zich samen met Menzis en de gemeente Midden - Groningen in om de kennis en expertise over valpreventie verder te verspreiden en om op een effectieve manier bij te dragen aan de oplossing van dit groeiende probleem. 

Voor meer informatie over onze valpreventie cursus:
Vallen Verleden Tijd

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws

Valpreventieweek  van 27 september tot en met 3 oktober 2021

Update maatregelen 6 november 2021

Aanscherping Corona maatregelen vanaf 6 november 2021

Naar aanleiding van de verscherping van de Corona maatregelen vanaf 6 november zijn de volgende regels weer van kracht in de praktijk en het Gezondheidscentrum de Pleiaden.

Dit ...

Lees meer
Valpreventieweek  van 27 september tot en met 3 oktober 2021

Valpreventieweek van 27 september tot en met 3 oktober 2021

In de Valpreventieweek, van 27 september tot en met 3 oktober, besteedt VeiligheidNL samen met landelijke partners (waaronder KBO/PCOB, BuurtzorgNL en KNMP) en lokale (zorg)professionals door het hele land aandacht aan bewustwording en kennisverspreiding over ...

Lees meer
Copyrights © 2021 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand
Privacy Policy