NIEUWS

Forse stijging corona besmettingen in Nederland

Nederland heeft vandaag de grens van 100.000 positieve coronatests gepasseerd. Het aantal personen dat positief is getest op het coronavirus, is in de afgelopen 24 uur met 2.357 gestegen naar 100.597. Dit blijkt uit data van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De meeste meldingen zijn afkomstig uit de gemeente Amsterdam (269), gevolgd door Rotterdam (156) en Den Haag (130). 

Update Groningen:
Sinds het begin van de epidemie is bij 1.367 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. De afgelopen week zijn er 467 besmettingen bij gekomen, waarvan ruim de helft (57%) tussen de 18 en 24 jaar oud, en 23 personen jonger dan 18 jaar (waarvan 2 jonger dan 12 jaar). Een klein deel (4%) van de nieuwe besmettingen had een vermoedelijke besmettingsbron in het buitenland. Bij meer dan de helft van de nieuwe besmettingen lag de vermoedelijke bron in de thuissituatie (huisgenoten) en bij ongeveer een derde bij sociale activiteiten (feesten, horecabezoek, vrijetijdsbesteding zoals sport en studentenactiviteiten)

Deze week zien we opnieuw een forse stijging in het aantal nieuwe besmettingen ten opzichte van de voorgaande weken (figuur 1). Vooral in de groep jong volwassenen (18-24 jaar) worden veel besmettingen gezien. In de groep van nieuwe besmettingen in de afgelopen week zijn geen grote clusters, maar wel vele kleine clusters gerelateerd aan de hierboven genoemde vermoedelijke besmettings-bronnen. Ongeveer 70% van de personen bij wie een nieuwe besmetting werd vastgesteld in de afgelopen week, is woonachtig in de stad Groningen. Het aandeel jongeren tussen 18 en 24 jaar oud is onder de nieuwe besmettingen hoger in de stad dan daarbuiten.
Het is van groot belang dat personen die positief getest zijn op het coronavirus, contact met anderen vermijden (isolatie) en dat personen die in nauw contact zijn geweest met een coronapatiënt zich aan de quarantaineadviezen (10 dagen thuisquarantaine gerekend vanaf het laatste contactmoment) houden. Op deze manier wordt verspreiding van het virus voorkomen.

COVID-19 maatregelen bij Fysiotherapie-Hoogezand
Fysiotherapie Hoogezand  volgt nog steeds de huidige richtlijnen omtrent COVID-19 op. De praktijk is  alleen toegankelijk voor cliënten die een afspraak hebben staan of zich hebben ingeschreven op een  FysioFitness uur. Deze maatregel is blijvend geldig om zo de bijkomende risico’s van contactmomenten in de praktijk te minimaliseren. Tevens werken er een aantal therapeuten op een ander tijdschema om zo de inloop te reguleren. De richtlijnen die wij volgen schrijven voor dat wij blijvend in de behandelkamer gebruik maken van een  mondkapje. 

Veilig naar de Fysiotherapeut

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws

Forse stijging corona besmettingen in Nederland

Collega Wilma Renkema vijfentwintig jaar in dienst bij Fysiotherapie Hoogezand

Collega Wilma Renkema is op 1 oktober 25 jaar in dienst als Fysiotherapeut. Wij feliciteren haar van harte met dit mooie jubileum.
 

Lees meer
Forse stijging corona besmettingen in Nederland

Mondkapje

De laatste ontwikkelingen en maatregelingen rondom het COVID-19 virus hebben ons doen besluiten om het proactief dragen van een mondkapje door te voeren: Voor uw en onze veiligheid geldt vanaf 1 oktober het dringend verzoek ...

Lees meer
Copyrights © 2020 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand