NIEUWS

Rol van de fysiotherapeut bij coronavirus revalidatie

Revalidatie na Corona (COVID-19)
Een besmetting met het coronavirus (COVID-19) kan een forse impact hebben op uw gezondheid. Het is belangrijk om na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als u niet opgenomen bent in het ziekenhuis kan begeleiding door een fysiotherapeut noodzakelijk zijn omdat u gedurende een lange periode inactief bent geweest.

Het KNGF adviseert in de eerste 6 weken na ziekenhuisontslag of thuis doorgemaakte COVID-19 om in de eerste twee weken telefonisch contact op te nemen met een eerstelijns fysiotherapie praktijk om vast te stellen of er beperkingen worden ervaren in het dagelijks bewegend functioneren en of er een indicatie is voor fysiotherapie. De fysiotherapeut kan de patiënt begeleiden bij het geleidelijk hervatten van activiteiten in het dagelijks leven en het bewegend functioneren. De fysiotherapeutische behandeling na een Intensive Care opname is in de meeste gevallen langdurig. Dit kan variëren van een paar maanden tot meer dan een jaar. 


Benieuwd naar het hele verhaal van Marian Klik hier

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer nieuws

Rol van de fysiotherapeut bij coronavirus revalidatie

Forse stijging corona besmettingen in Nederland

Nederland heeft vandaag de grens van 100.000 positieve coronatests gepasseerd. Het aantal personen dat positief is getest op het coronavirus, is in de afgelopen 24 uur met 2.357 gestegen naar 100.597. Dit blijkt uit data ...

Lees meer
Rol van de fysiotherapeut bij coronavirus revalidatie

Pilates aan de Wega

Sinds kort worden er weer pilates lessen gegeven op onze praktijk aan de Wega.
De lessen worden gegeven door Sylvia Blaauwgeers. Zij is volledig gecertificeerd STOTT PILATES® docent en geeft fulltime pilateslessen.

Tijden groepslessen:  
Fysiotherapie Hoogezand Wega 4, ...

Lees meer
Copyrights © 2020 All Rights Reserved by Fysiotherapie Hoogezand